Gekwalificeerd elektronisch ondertekenen

Zynyo maakt het mogelijk dat uw organisatie en uw medewerkers gekwalificeerd elektronisch kunnen ondertekenen

De gekwalificeerde elektronische handtekening of gekwalificeerde digitale handtekening, is de meest betrouwbare elektronische handtekening. Deze is dan ook gelijkgesteld aan de handgeschreven of natte handtekening en heeft dezelfde juridische waarde. De gekwalificeerde elektronische handtekening is vereist voor documenten met grote rechtsgevolgen, zoals notariële akten, gepubliceerde jaarstukken, verzekeringspolissen en sinds kort ook arbeidsovereenkomsten. Met betrekking tot die laatste, vanaf 1 juli 2016 is het wettelijk verplicht voor werkgevers om arbeidsovereenkomsten die digitaal ondertekend worden, te voorzien van een gekwalificeerde elektronische handtekening.

Persoonsgebonden PKI certificaat

Wanneer u gebruik wilt maken van een gekwalificeerde elektronische handtekening heeft u een persoonsgebonden of organisatiegebonden PKI-certificaat nodig ter authenticatie. Dit certificaat garandeert in hoogste mate uw identiteit als ondertekenaar. Tevens wordt ieder ondertekend document mede-verzegeld (en kan daardoor niet meer worden aangepast) met uw eigen PKI-certificaat. Dit gebeurt naast de verzegeling door de signing service provider van het document.

Let op! EU PKI-certificaat verplicht!
Volgens eIDAS moet bij gekwalificeerde en geavanceerde elektronische handtekeningen gebruik worden gemaakt van PKI certificaten die in de Europese Unie zijn uitgegeven. Let hierop bij de keuze van uw signing service provider.

Zynyo heeft Nederlandse PKI certificaten en voldoet daarmee aan deze eIDAS verordening.

Gekwalificeerd en geavanceerd op één document

Het is mogelijk dat er op één document gekwalificeerde en geavanceerde elektronische handtekeningen staan. Dat heeft te maken met het gebruik van de certificaten. Wanneer u een bepaald document ondertekent met uw eigen PKI-certificaat, zet u een gekwalificeerde elektronische handtekening. Anderen ondertekenaars, die geen eigen PKI certificaat bezitten, zetten dan een geavanceerde elektronische handtekening. Zij maken dan gebruik van het certificaat van Zynyo als signing service provider.

Gekwalificeerd ondertekenen met Zynyo

Zynyo maakt het mogelijk dat uw organisatie en uw medewerkers gekwalificeerd elektronisch kunnen ondertekenen. We beschikken over alle benodigde webbased ondertekensoftware en zijn PKI gecertificeerd, opdat we kunnen optreden als signing service provider. Tevens kunnen we ook de PKI-certificering voor uw organisatie en/of medewerkers verzorgen. Daarnaast beschikt u met Zynyo over betrouwbare authenticatiemiddelen zoals sms-tan, DigiD, eHerkenning en iDIN, ter authenticatie van de verschillende ondertekenaars.

5 redenen waarom Zynyo?

✓ Gekwalificeerd én geavanceerd ondertekenen
✓ Compliant aan álle wet- en regelgeving
✓ Persoons- en organisatiegebonden PKI certificaten
✓ Lage kosten o.b.v. werkelijk gebruik
✓ Snelle integratie van onze webbased software

Wil uw organisatie ook gekwalificeerd elektronisch ondertekenen?

Voor een vrijblijvende afspraak, kunt u ons bellen op +31 88 00 287 00 of neem contact met ons op via mail: